CLAUDIUS SVENSEXA

 

Claudius_poster_42x59,4mm_digital-1

En nytolkning av William Shakespeares Hamlet, efter ett koncept av Michael Hamory.

 

Den 23:e april 1616 lämnade världens främste dramatiker William Shakespeare jordelivet. Men Dramakvarnen återuppväckte hans ande genom sin urpremiär av Claudius Svensexa, exakt på dagen 400 år efter hans död.

 

 

Handling

Kungen av Danmark lönnmördas av sin bror Claudius som intar tronen och friar till Hamlets mor Gertrud. Hamlet är i sin tur inte alls förtjust i att hans mamma gifter om sig så snart, och dessutom med sin döde mans bror. Hamlet som redan brottas med sorgen över sin fars död och sin komplexa relation till kvinnor och livet, mår inte bättre när han får nys om sin farbror Claudius fruktansvärda illdåd. Kungens högra hand Polonius däremot, har snabbt anpassat sig till den nya ordningen och verkar inte det minsta berörd av maktskiftet. Han har hyrt in strippor och landets hetaste DJ, och beställt in mängder med champagne, allt för att fira Claudius sista tid som singel. Slottsalen är dekorerad för fest och under berusningens påverkan demaskeras de underliggande känslorna. Det har blivit dags för Claudius svensexa!

 

 

Claudius svensexa spelades som ett gästspel på Improvisation & Co i Stockholm. Den spelades tio gånger mellan 23:e april och 28:e maj 2016.

 

 

 

Regi

Urban Erikssson

 

Manus

Manne Hedén

William Shakespeare

 

Scenografi

Anna Wennerhed

Camilla Frick Isberg

 

Musik

Melvin Honda

 

Produktion

Michael Hamory

Joakim Thelin

Robert Isberg

Urban Eriksson

 

Medverkande

Michael Hamory

Michael Borch

Gert Fylking

Margareta Eriksson Bergius

Joakim Thelin

Eric Ernerstedt

Allis Lindqvist

Robert Isberg

Bettina Gerleman

Antonio Tengroth

Julia Sporre